Можливо, Samsung Galaxy S24 FE затримається до початку 2025 року / Скриншот

Galaxy S24 FE – один із найочікуваніших смартфонів від Samsung. Це більш доступна версія флагманської серії Galaxy S24, створена на основі відгуків фанатів. Декілька інсайдерів уже повідомили дату релізу – і зливи трохи суперечать один одному.

Згідно зі свіжою інформацією, чекати реліз Galaxy S24 FE варто не раніше листопада-грудня 2024 року. А якщо із запуском будуть проблеми, вихід перенесуть на перший квартал 2025. Нагадаємо, ранні витоки припускали реліз уже цього літа.

Загалом смартфон отримає такий самий дизайн, що і Galaxy S24, але, очікується, що він буде більшим, ніж S23 FE. Дисплей збільшиться з 6,4 до 6,7 дюйма. На низці ринків – наприклад, у США – телефон вийде з процесором Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, а фірмовий чипсет Exynos 240 традиційно матимуть апарати для європейського та індійського ринків.

Відео дня

Також смартфону пророкують 12 ГБ оперативної пам'яті LPDDR5X, до 256 ГБ постійної пам'яті та батарею 4500 мАг. А однією з головних переваг над іншими Android-пристроями у своєму класі стане 7 років основних оновлень і патчів безпеки за аналогією з флагманською лінійкою.

Поки що актуальною моделлю в цій серії є випущений у жовтні 2023 року Samsung Galaxy S23 FE. У плані дизайну він копія Galaxy S23, але "начинка" простіша, а продають апарат дешевше. Згідно зі статистикою, це був один із найбільш продаваних смартфонів у 2023 році в діапазоні $600-800.

Samsung Galaxy S24

Раніше цього місяця Samsung випустила смартфон-"середняк" Galaxy M55, який у чомусь навіть кращий за Galaxy S24. Апарат підтримує швидку дротову зарядку 45 Вт і має селфі-камеру з рекордною для бренду роздільною здатністю 50 Мп.

На 2024 рік у Samsung заплановано ще багато новинок. Цього літа вийде нове покоління складаних смартфонів і смарт-годинників, а восени очікується реліз Galaxy Ring – дебютної розумної каблучки. Також є інформація, що Samsung підготувала випуск двох недорогих смартфонів із гнучким дисплеєм.

Вас також можуть зацікавити новини: