Прем'єра нових складних Samsung має відбутися влітку. / фото Galaxy Z Fold 5

Презентація нових смартфонів Samsung зі складними дисплеями відбудеться не раніше літа, але вже зараз можна оцінити, який вигляд матимуть Galaxy Z Fold 6 і Galaxy Z Flip 6. Перші рендери опублікував відомий інсайдер OnLeaks.

На рендерах видно, що у випадку з Z Fold 6 виробник перейшов до плоских граней корпусу за аналогією із серією Galaxy S24. Пристрій отримає дисплеї з діагоналлю 7,6 і 6,2 дюйма, але стане коротшим і ширшим: у розкладеному вигляді його габарити 153,5 × 132,5 × 6,1 мм проти 154,9 × 129,9 × 6,1 мм у Fold5.

Начинка, як очікується, оновиться. Апаратною базою виступить Snapdragon 8 Gen 3 з 12 або 16 ГБ оперативної і до 1 ТБ вбудованої пам'яті. Інсайдери також розкрили, що основний блок камер складатиметься з трьох модулів по 50, 12 і 10 Мп, також будуть дві фронталки на 10 і 4 Мп.

Відео дня

Якщо Galaxy Z Fold 6 у плані дизайну оновиться доволі помітно, то Flip 6 буде приблизно таким самим. Єдине що, товщина в розкладеному вигляді збільшиться з 6,9 до 7,4 мм. Це підтверджує чутки про збільшену батарею. Очікується 4000 мАг замість 3700 мАг у минулій моделі.

Складні смартфони випускають уже не перший рік, проте їх все ще не можна назвати по-справжньому масовими пристроями. Одним з головних недоліків, який заважає розвитку їхньої популярності називають високу ціну. Топові моделі Samsung зі складним дисплеям коштують у районі 1500 доларів.

Тим часом у найближчі роки на ринку очікується поява смартфонів у нових форм-факторах. Серед них – "телефони-браслети", які можна буде носити на зап'ясті як годинник. Концепти таких пристроїв показала Samsung і Motorola.

Водночас Apple розробляє гнучкий iPhone з "самовідновлюваним" екраном, який зможе "зарощувати" подряпини і вм'ятини. Щоб досягти такого ефекту, матеріал буде скоріше пластичним і м'яким, ніж твердим, як сучасне скло.

Вас також можуть зацікавити новини: