В майбутньому заборона на незнімні акумулятори може торкнутися і смартфонів / ua.depositphotos.com

Євросоюз продовжує посилювати свої вимоги до виробників електроніки. Слідом за обов'язковою наявністю роз'єму USB-C у смартфонах та інших гаджетах, парламент ЄС прийняв нові правила, що пропонують заборонити продаж ноутбуків без знімних акумуляторів.

Чиновники хочуть, щоб у майбутньому у користувачів не було ніяких труднощів із заміною батарей в своїх портативних комп'ютерах, повідомляє видання ComputerBase.

Щоправда, спочатку нові вимоги повинні затвердити, і, якщо це трапиться, то пройде 3,5 року, перш ніж виробникам доведеться їх дотримуватися. 

Відео дня

Зазначається, що багато виробників сьогодні випускають такі моделі ноутбуків з незнімними акумуляторами. Переважно це тонкі ультрабуки, в яких замінити батарею звичайному користувачеві без звернення в сервісний центр практично неможливо. 

Витяг з нової директиви ЄС щодо акумуляторів передбачає, що "правильні" акумулятори для ноутбуків повинні мати підвищену довговічність. Наприклад, вони повинні зберігати не менше 83% місткості після 500 циклів зарядки і не менше 80% після 1000 циклів.

До слова, нинішня пропозиція стосується лише ноутбуків, але в майбутньому ці правила можуть бути поширені як на смартфони, так і на планшети.

ЄС зобов'язав Apple дозволити встановлення додатків зі сторонніх магазинів

З виходом iOS 17 у вересні Apple планує дозволити встановлення додатків на iPhone зі сторонніх магазинів – у відповідь на закон Євросоюзу про цифрові ринки і цифрові послуги. Але працювати це буде тільки в країнах ЄС.

Нагадаємо, закон ЄС вимагає, що Apple, Google та інші технологічні корпорації повинні дозволити використання на своїх платформах сторонніх магазинів додатків і платіжних систем. Також всі компанії зобов'язані надати користувачам можливість видаляти встановлені додатки.

Зараз Apple розробляє варіанти роботи такого механізму: в тому числі механізм проти обходу блокувань. Таким чином, користувач з США або України не зможе встановити в налаштуваннях iPhone європейський регіон, щоб качати додатки зі сторонніх джерел.

Вас також можуть зацікавити новини: