Як виявилося, багато ПК банально не сумісні з Windows 11 / фото ua.depositphotos.com

Днями Windows 11 виповнилося два роки, однак за цей час "одинадцятці" так і не вдалося стати новим стандартом для ПК-індустрії. Аналітики із Lansweeper провели дослідження серед 33 мільйонів комп'ютерів і 60 тис. організацій по всьому світу і з'ясували, що Windows 11 встановлена лише на 8,35% девайсів.

Це мізерний стрибок порівняно з вереснем 2022 року, коли актуальна операційка Microsoft була встановлена на 5,74 відсотка ПК. Найбільш поширена Windows 10 – її використовують на більш ніж 80% комп'ютерів.  

Експерти впевнені, що головною причиною повільного зростання популярності Windows 11 стали завищені системні вимоги. Як мінімум, в корпоративному секторі далеко не всі комп'ютери (близько 67,5%) оснащені відповідними характеристиками для апгрейда на новітню ОС від Microsoft.

Відео дня

Джерело: Lansweeper

Вся справа в трьох компонентах: процесор, оперативна пам'ять і модуль TPM. Таким чином комп'ютери 2020 року і раніше виявилися несумісними з новою ОС.

У звіті говориться, що багато компаній, можливо, були б і раді перевести свої ПК на Windows 11, однак для цього потрібно скласти детальний план міграції, на що у представників бізнесу і державних організацій часто немає часу.

Microsoft випустить полегшену версію Windows 12

Нещодавно в мережі з'явилася інформація, що, окрім звичайної версії Windows 12, буде випущена й "полегшена" версія, призначена для пристроїв зі слабким "залізом". Вона стане своєрідною відповіддю Chrome OS.

Також, якщо вірити свіжій інформації, Microsoft планує перейти на передплатну систему розповсюдження своїх ОС з виходом Windows 12. Передбачається, що працювати це буде за аналогією зі Spotify і Netflix.

Реліз Windows 12 очікується восени 2024 року. Microsoft вже показала прототип нового інтерфейсу "Next Valley" – в плані дизайну вона буде більше схожа на MacOS. 

Вас також можуть зацікавити новини: