Як виправити вигорання екрану на телефоні: 4 поради, які реально допомагають / фото Apple

Багато хто напевно чув про те, що екран телефону здатний вигоряти. Цей момент актуальний для AMOLED-матриці: в порівнянні з IPS-екранами, вони більш яскраві і енергоефективні, мають кращу контрастність і інші фічі, але у них є два істотних недоліки – ШІМ (широтно-імпульсна модуляція) і вигоряння.

Якщо першу проблему можна вирішити за допомогою функції DC Dimming, яка дозволяє регулювати яскравість екрана шляхом напруги, то від другої ніхто не застрахований. Як врятувати екран свого смартфона від вигорання – розповімо в цій замітці.

Зауважимо, що вигоряння OLED-дисплеїв – це явище, якого повністю уникнути мобільній індустрії поки не вдалося. Тому попри преміальність вашого смартфона завжди є ризик вигорання.

Відео дня

Порада №1

Постійно змінюйте шпалери та заставки екрана. Вигорання на OLED-екрані може відбуватися через статичних елементів, які відображаються протягом тривалого часу. У зв'язку з цим рекомендується змінювати зображення на робочому столі принаймні раз на кілька тижнів.

Як варіант – використовуйте повністю чорні шпалери, оскільки пікселі AMOLED-дисплеїв відключаються при відображенні чорного кольору.

Порада №2

Використовуйте повноекранний режим для найпопулярніших додатків. Річ у тім, що додатки, які працюють в повноекранному режимі, приховують статус-бар і інші елементи інтерфейсу, які найбільш схильні до вигорання. 

На жаль, далеко не всі додатки підтримують повноекранний режим (той же Telegram), але в інших випадках рекомендується використовувати спеціальну програму на зразок Fulscrn, яка дозволяє примусово перевести будь-який апп в повноекранний режим.

Порада №3

Обмежте час роботи Always-On Display. Новомодна функція стала одним з головних нововведень в новій лінійці iPhone 14 і яблучні користувачі вже встигли відчути на собі всі "принади" цієї фічі. 

Якщо ваш смартфон підтримує функцію Always-On Display, налаштуйте таймер очікування, щоб екран автоматично відключався через певний час. Це допоможе запобігти тривалому відображенню статичних елементів на екрані. А краще й зовсім її відключити.

Як відключити функцію Always On Display

Порада №4

Фінальний і найважливіший лайфхак – не встановлювати максимальну яскравість екрана. Чим яскравіше підсвічування, тим швидше пікселі вигорають.

Щоб з вашим AMOLED-дисплеєм все було в порядку, налаштуйте яскравість на рівні близько 50% або адаптуйте яскравість самостійно в залежності від навколишніх умов освітлення.

Так виглядає iPhone 14 з вигорілим екраном

Раніше УНІАН розповідав, як в два кліка позбутися від реклами в додатках і іграх. Описані в даній замітці дії підходять для Android-смартфонів, але деякі з них можуть бути застосовні і на iOS.

Також ділилися порадами, як швидко зарядити телефон, не угробивши при цьому батарею. Ці рекомендації виручать, якщо йти з дому потрібно прямо зараз і банально немає пару годин для зарядки смартфона.

Вас також можуть зацікавити новини: