Як поліпшити свій Chrome: включаємо ці два налаштування / фото Google

Google Chrome – найпопулярніший браузер у світі та Україні. Але цей додаток сумнозвісний тим, що не дуже добре оптимізований, через що користувачі часто скаржаться, що "хром" неабияк сильно пожирає не тільки оперативну пам'ять, але й змушує батарейку ноутбука розряджатися швидше.

В активному режимі Chrome споживає занадто багато оперативної пам'яті, і це заважає його використанню. За цим показником браузер навіть випереджає Adobe Photoshop – ще одного пожирача ОЗУ.

Зараз розповімо, як радикально поліпшити свій Google Chrome буквально за одну хвилину.

Відео дня

Як прискорити гальмування Chrome

Багато хто напевно пропустив, але в одному з останніх оновлень розробники Google прокачали продуктивність свого фірмового браузера, додавши нові налаштування. З їх допомогою можна стримати апетити Chrome, тим самим спростивши роботу з браузером.

По-перше, рекомендується включити режим "Економії пам'яті", який не буде давати програмі "пожирати" багато оперативної пам'яті. Активувавши його,  відкриті, але невикористовувані вкладки будуть просто висіти на фоні. У Google запевняють, що з цією функцією Chrome використовує до 30% менше пам'яті.

По-друге, рекомендується активувати "Режим енергоощадження". Він урізає анімацію та плавну прокрутку, а також зменшує частоту кадрів у відео. Різниці до і після ви як такої не помітите, зате це позитивно позначиться на автономності пристрою.

Як за допомогою двох налаштувань змусити Chrome працювати швидше: лайфхак для всіх

Щоб активувати обидві опції, потрібно натиснути на три точки в правому верхньому куті браузера і вибрати в налаштуваннях вкладку "Продуктивність".

Обидві функції, "Режим енергоощадження" і "Економія пам'яті", відключені за замовчуванням, тому швидше налаштовуємо їх.

Раніше УНІАН ділився лайфхаком, як прискорити комп'ютер на 25%, відключивши лише одну функцію – причому не найважливішу. Це насамперед стане в пригоді власникам слабких ПК, для яких навіть невеликий приріст продуктивності може мати значення.

Вас також можуть зацікавити новини: