Як перенести листування з WhatsApp в Telegram: це займе пару хвилин / Скріншот

Декілька років тому WhatsApp виявився втягнутим у скандал, пов'язаний з передачею даних користувачів стороннім сервісів. В результаті користувачі почали масово переходити на інші платформи – одним з них став Telegram.

Однак багато хто продовжує "сидіти" в WhatsApp, боячись втратити свої переписки й дані. До того ж через свою величезну популярність перехід на інший месенджер, скоріш за все, означає втрату контактів і встановлення зв'язку знову з кожним з них.

Не всі знають, але в Telegram вже давно є крута функція перенесення листувань з інших месенджерів, включаючи все той же WhatsApp. Причому перенесенню піддаються не тільки повідомлення, але і фотографії та відео, причому як з особистих чатів, так і з групових. Розповідаємо, як це зробити.

Відео дня

Як перенести переписку з WhatsApp в Telegram

Щоб почати перенесення, потрібно зайти в WhatsApp або інший месенджер, з якого ви плануєте піти (наразі також доступна опція перенесення чатів з Line і KakaoTalk) і створити архів конкретної переписки.

  • Для перенесення чатів на Android: відкрийте необхідну переписку і натиснути  на три точки у верхньому правому куті. Далі виконайте такі дії: "Додатково" → "Експорт чату" → визначитеся, чи хочете ви перенести тільки текстові повідомлення або вам потрібні ще й медіафайли → в якості адресата вказуємо Telegram.
  • Для перенесення чатів на iPhone: в принципі, тут все те ж саме, але потрібно провести по необхідному чату свайпом справа наліво і натиснути кнопку "Додатково".

Якщо ви все зробили правильно, програма почне імпортувати чат у Telegram. Доведеться трохи почекати – чим більше історія листування і чим більше в ній фото і відео, тим довше буде йти імпорт.

Дочекайтеся, коли каченя зробить свою справу і готово

По завершенні операції ви знайдете всі необхідні вам листування в Telegram. Тепер, все що залишається – покликати в телеграм своїх друзів, рідних і колег, і можна спілкуватися.

Варто зауважити, що правила перенесення листування можуть відрізнятися в залежності від типу чату. Наприклад, якщо ви хочете імпортувати груповий чат, то ви обов'язково маєте бути адміністратором цього чату. А у випадку з імпортом особистого чату, ваш співрозмовник повинен спочатку додати вас в свої контакти.

Що краще, Telegram або WhatsApp

Обидва месенджери мають свої переваги і особливості, і вибір залежить від того, що вам важливо в додатку для спілкування.

Наприклад, на відміну від WhatsApp, Telegram зберігає всі повідомлення на сервері, а не на використовуваному пристрої. Це дозволяє не замислюватися про бекапи листування і не переживати про перехід на новий смартфон.

Також в Telegram зазвичай частіше з'являються нові функції, які WhatsApp пізніше копіює в свій месенджер. Так, в WhatsApp тільки з останнім оновленням з'явилася можливість редагування відправлених повідомлень. У той час як в Telegram є режим енергоощадження, відеоповідомлення, а скоро ще й з'являться сторіз.

Вас також можуть зацікавити новини: