10 "нових" функцій Phone 14, які вже давно є на Android / фото Apple

На традиційній вересневій презентації Apple представила свої головні гаджети 2022 року, в тому числі новенькі iPhone 14, які працюють на iOS 16 і мають безліч "абсолютно нових нововведень".

Журналісти The Verge склали список функцій, які Apple щойно представила в нових смартфонах, але вже давно стали буденністю для Android-користувачів. 

Можливість поставити кілька точок на Картах

Ця дуже зручна функція з'явилася в Android з 2017 року. Apple "Карти", безумовно, пройшли тернистий шлях з моменту свого катастрофічного запуску 10 років тому, але вибоїни на шляху його розвитку як і раніше дають про себе знати та вимагають давно назрілого заповнення, як в цьому випадку, при кожному оновленні.

Відео дня

Нові опції в Пошті

А саме можливість скасування відправки та відкладеної відправки повідомлень. У Gmail цей інструмент є з 2018 року і користується великою популярністю,

Live Captions ("Живі субтитри")

Опція дозволяє генерувати субтитри для відео, аудіо та розмов в реальному часі. Була в Android з 2019 року.

Тактильний відгук клавіатури при наборі тексту 

На Android це було стільки, скільки ми себе пам'ятаємо.

Загальна медіатека в хмарі

Функція називається iCloud Shared Photo Library. Користувачі зможуть додавати до 5 інших користувачів, які отримають доступ до загальної медіатеки. Google Фото дозволяє вам поділитися всією своєю бібліотекою з іншим користувачем вже давно.

"Завжди включений екран"

Одна з найбільш розрекламованих функцій iOS 16. Екран айфона, навіть бувши вимкненим, демонструє користувачеві час, повідомлення, дату та іншу системну інформацію – як зараз це відбувається в Apple Watch – при цьому споживаючи мінімальну кількість енергії.

Це вже все давно є на Android і навіть має різні реалізації.

Фітнес-застосунок для телефону

Тепер фірмовий застосунок Apple не вимагає наявності смарт-годинників Apple Watch. Офіційний фітнес-застосунок Google Fit доступний на смартфонах вже давно, незалежно від того, чи використовуєте ви годинником, чи ні.

Кастомізація екрана блокування

Android 4.2 запропонував такі ще близько 10 років тому, але з якоїсь причини вирішив знову прибрати їх в Android 5.0. 

Виявлення аварій

Google додала цю функцію у застосунок Personal Safety у 2019 році.

Технологія об'єднання пікселів

Першими тут були Huawei та Samsung.

До речі, на полицях магазинів новенькі айфони можна буде знайти з 16 вересня. Пізніше всіх дебютує iPhone 14 Plus – 7 жовтня.

Раніше портал Android Authority склав список актуальних гаджетів, які за своїми параметрами рівні або навіть перевершують нові смартфони Apple, але при цьому їх можна купити прямо зараз.

Вас також можуть зацікавити новини: