Тернопільський міськрайсуд оштрафував на 102 тис. грн одного з фальшивомонетників, причетного до підробки доларів на 100 млн грн.

Відео дня

Як повідомили УНІАН у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області, за матеріалами Служби безпеки України міськрайонний суд Тернополя засудив учасника міжрегіонального злочинного угруповання, яке займалося підробкою іноземної валюти.

Читайте такожУ Тернополі розшукують чоловіка, який у трьох закладах розрахувався фальшивими 500-гривневими купюрами

Співробітники спецслужби встановили, що двоє мешканців Львова з використанням професійного поліграфічного обладнання налагодили друк високоякісних фальшивих банкнот номіналом 100 доларів у особливо великих розмірах. Фальшивки чоловіки реалізовували у Тернопільській та Львівській областях.

Правоохоронці затримали зловмисників у липні 2017 року в приміщенні однієї із рекламних агенцій Львова під час друку чергової партії фальшивої валюти. На момент затримання чоловіки встигли виготовити майже 40 тис. заготовок підроблених 100-доларових купюр, вартість яких за курсом НБУ перевищувала б 100 млн грн.

Суд визнав одного із фігурантів справи винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 15 та ч. 3 ст. 199 Кримінального кодексу України, і призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 102 тис. грн.

Судовий розгляд стосовно іншого фігуранта справи триває.