На Тернопільщині «тітушки» намагалися спровокувати бійку з правоохоронцями / фото УНІАН

На Тернопільщині «тітушки» намагалися спровокувати бійку з правоохоронцями в селі, де виник релігійний конфлікт.

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, у неділю 3 лютого в селі Гніздичне Збаразького району поблизу місцевої церкви виникла суперечка між жителями села на релігійному підґрунті, яка переросла у штовханину.

Читайте такожНа Тернопільщині ще три парафії РПЦ офіційно перейшли до Православної церкви України

Відео дня

Як встановили правоохоронці, на початку січня під час зборів 70% жителів села Гніздичне проголосували за перехід з Російської церкви до Православної церкви України. Люди домовилися в майбутньому про почергове проведення відправ у місцевому храмі. Умов договору дотримувалися два тижні. Проте учора через неузгодження часу проведення богослужінь між ними виник конфлікт.

Знаючи про напружену ситуацію, охорону громадського порядку на місці події забезпечували 25 співробітників Збаразького відділення поліції.

На місці інциденту правоохоронці вживали заходи, аби не допустити подальшого загострення ситуації.

За даними поліції, окремі громадяни однієї з конфліктуючих сторін, за підтримки привезених немісцевих прихильників, почали шарпанину з представниками правоохоронних органів, намагаючись увійти до культової споруди.

«Жодного застосування сили з боку поліції не було», – запевняють в секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області.

Після сутички одна людина звернулася до медиків із скаргами на болі в голові. Лікарі швидкої надали йому меддопомогу.

Працівники поліції встановлюють обставини інциденту. Відомості за даною подією було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 296 ККУ (хуліганство).

Проте після встановлення тяжкості тілесних ушкоджень одного з учасників інциденту, на підставі інформації, наданої поліції - медиками, слідчі перекваліфікували подію за статтею 125 ККУ (умисне легке тілесне ушкодження).