Через махінації бухгалтера підприємство за два роки не сплатило 2,7 млн грн податків \ фото: УНИАН

На Тернопільщині звільнили від кримінальної відповідальності бухгалтера, через махінації якого підприємство за два роки не сплатило 2,7 млн грн податків.

Читайте такожНа Тернопільщині розпочато кримінальне провадження щодо чиновниці, яка не подала е-декларацію

Як повідомили УНІАН в прес-службі обласної прокуратури, Тернопільським міськрайонним судом розглянуто кримінальне провадження стосовно головного бухгалтера господарського товариства у сфері харчової промисловості, який здійснював безпідставне завищення податкового кредиту та заниження податкових зобов’язань з податку на додану вартість при складанні звітності та нарахуваннях.

Відео дня

Внаслідок незаконних дій службовця впродовж 2016-2018 років до Державного бюджету не сплачено понад 2,7 млн грн податку на прибуток та податку на додану вартість.

Під час досудового розслідування, процесуальне керівництво у якому здійснювала прокуратура Тернопільської області, слідчими слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Тернопільській області забезпечено повне відшкодування державі збитків на суму понад 2,7 млн грн, завданих через ухилення від сплати податків.

Відтак судом задоволено клопотання прокуратури про звільнення особи, що сплатила вищевказану суму, від кримінальної відповідальності на підставі ч. 4 ст. 212 Кримінального кодексу у зв’язку із сплатою податків та відшкодуванням заподіяної шкоди.