Міністр інфраструктури України Володимир Омелян висловив переконання, що правоохоронці мають дати оцінку падінню моста у селі Лисівці Заліщицького району, яким попри заборону курсували перевантажені вантажівки.

Відео дня

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, про це він заявив сьогодні під час оглядин місця обвалу моста.

«Це величезна проблема для всієї України коли з одного боку ми кричимо, що погані дороги, з іншого – самі ці дороги, а в даному випадку – мости, руйнуємо. І зараз держава, платники податків повинні вкладати додаткові кошти в будівництво спочатку технічного мосту, а потім постійного мосту тільки через те, що комусь хотілося везти не дозволених 25 чи 40 т, а 60-70 т. Тому я вважаю, що ця ситуація також має бути предметом роботи правоохоронних органів», – підкреслив Омелян.

Голова ТОДА Степан Барна зазначив, що перед підряднику, який буде робити тимчасовий міст, поставлено завдання впродовж 1,5 місяця завершити і здати об'єкт.

Як повідомляв УНІАН, 13 лютого на Тернопільщині обвалився міст, який попри обмеження продовжували використовувати водії високотонажного транспорту з прилеглих кар’єрів. Відтак маршрут проїзду дорогою Р-24 скориговано. Рух усіх видів транспорту, який раніше здійснювався через міст, перенаправлено дорогами Т-20-01, Т-20-20 та Т-20-15.

Міст з’єднував Борщівський та Заліщицький район, ним курсували багато маршрутних автобусів.