Фото прес-служби ТОДА

На Тернопільщині у Заліщиках учора відкрили реконструйований офіс національного природного парку “Дністровський каньйон”.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, участь в урочистостях взяли міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, керівництво Тернопільської та сусідніх областей.

Фото прес-служби ТОДА

“Розвиток територій природно-заповідного фонду для мене, як для міністра природи, і для міністерства екології та природних ресурсів є пріоритетом. Ми вважаємо, що такі об'єкти основою роботи з формування нового відношення українців до навколишнього середовища. За останні три роки ставлення до природи кардинально змінилося, для збереження важливих об'єктів виділяється значне фінансування”, - підкреслив під час виступу міністр.

Відео дня

За його словами, планується розширення парку “Дністровський каньйон”, що свідчить про зацікавленість влади у збереженні Дністра. 

Фото прес-служби ТОДА

“Вирішення проблем, пов'язаних з навколишнім середовищем на сьогодні є вкрай важливим фактором нашої роботи. Сьогодні держава дає можливості для реалізації таких ініціатив. Особливо приємно говорити про те, що завдяки нашим спільним зусиллям Президент України підтримав пропозицію щодо збільшення площі заповідника. Заходи щодо збереження Дністра повинні бути постійними та ефективними, щоб це також впливало і на фактор туризму у цьому мальовничому куточку України”, – зазначив голова облдержадміністрації Степан Барна.

Національний природний парк “Дністровський каньйон” було створено у 2010 році. У підпорядкуванні адміністрації парку є 4 відділи та 3 територіальні відділення.