На Раді регіонального розвитку Тернопільщини окреслили перспективні напрямки діяльності на 2019-2021 роки.

Відео дня

Як повідомляє УНІАН, під час виступу на засіданні Ради голова ТОДА Степан Барна наголосив, що за останні роки жителі Тернопільщини не могли не відчути позитивних зрушень у різних сферах, зокрема покращенню стану доріг та соціальної інфраструктури.

Читайте такожНа Тернопільщині в одній з ОТГ за 4 роки доходи зросли у 6,6 рази (відео)

«Ми дбаємо про безпеку жителів області. У 2014-2018 роках в області відкрили 40 пожежних станцій, з них 25 – в ОТГ. У 2019-2021 роках відкриють ще 35 місцевих пожежних підрозділів. В ОТГ створено 21 поліцейську станцію», – розповів керівник області.

Він також підкреслив, що вдалося нарешті здати ряд довгобудів.

«Мова про приміщення обласного архіву, шкіл в Теребовлі та Гориглядах, ми ввели в дію плавальний басейн у Козовій. Зараз будуємо водну арену «Тернопіль» за 77 млн грн, ведемо мову про відновлення обласного аеропорту, будівництво двох індустріальних парків в Тернополі та Чорткові», – сказав Барна.

Він також зауважив на розвитку аграрної галузі.

«Ця галузь активно залучає інвестиції і дає нові робочі місця. Орендна плата за пай зросла в 4,7 рази з 311 млн грн. в 2015 році до 1,467 млрд грн. у 2018. Оживає економіка, при цьому нам слід покращувати логістичну інфраструктуру, особливо залізничну, щоб не нищити відремонтовані дороги», – висловив переконання голова ТОДА.

Принагідно він закликав присутнього Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана звернути увагу на спиртзаводи області.

«Раніше у нас працювало 11 спиртзаводів, їх вклад в економіку області важко переоцінити. Сьогодні на часі виробництво біоетанолу на базі спиртзаводів Тернопільщини. Один вже переоснащений для цього в Зарубинцях для виробництва екологічно чистого пального», – зазначив Барна.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Тернополі відбулося засідання Ради регіонального розвитку Тернопільщини.

Участь у ньому взяли Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, Перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів, міністри, народні депутати від Тернопільщини, керівники міста та області, голови ОТГ, представники громадськості.