фото прес-служби ТОДА

На Тернопільщині в кожному районі створено інклюзивно-ресурсні центри.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, на цьому підкреслив голова ТОДА Степан Барна під час зустрічі в своєму кабінеті з «сонячними» жителями Тернопільщини з нагоди Міжнародного дня людини з синдромом Дауна.

фото прес-служби ТОДА

Наймолодшому гостю – 4 роки, найстаршому – 18. Під час зустрічі їх пригостили солодощами, а також вручили їм різні подарунки.

Відео дня

«Дуже довго для особливих дітей не створювали такі умови, в яких їм було б зручно навчатися та розвиватися. Та за останні роки в кожному районі нашої області створили інклюзивно-ресурсні центри. Невеликими кроками ми змінюємо ставлення суспільства до незвичайних діток. На жаль, це не є справою одного дня, але ми рухаємося у правильному напрямку», – зазначив керівник області.

фото пресс-службы ТОДА

Він також долучився до щорічного Всесвітнього флешмобу "Lots Of Socks" на підтримку дітей із синдромом Дауна. Акція полягає в тому, що усі охочі одягають яскраві непарні шкарпетки як символ додаткової хромосоми або прикріплюють їх до сумки чи кишені, щоб побачити на собі погляди інших, так само, як їх відчувають «сонячні» діти.