фото прес-служби ТОДА

У Тернополі встановили рекорд України з наймасовішого виконання пісні "Вставай, Сонце".

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, рекорд встановили під час гала-концерту фестивалю "Вставай, Сонце", відбіркові тури якого відбулися в усіх районах області напередодні з метою пошуку юних талантів.

Засновником фестивалю є автор пісні "Вставай, Сонце", співак та композитор, лідер гурту "Нічлава" Андрій Підлужний.

Відео дня

Участь у встановленні рекорду взяли 1 тис. 550 осіб, серед яких були діти і дорослі, а також Президент України Петро Порошенко, який завітав на фестиваль під час робочого візиту на Тернопільщину.

фото прес-служби ТОДА

"Ви робите фантастичну справу. І тепер вся Україна почує, як зустрічають сонце тут, на Тернопіллі. Вся країна почує, яка красива українська пісня і які співучі у нас люди. І ми вкотре наголошуємо, що в України європейське майбутнє, а в цьому залі є і майбутні "джамали" та майбутні "онуки". Вірю, що на Тернопіллі буде багато гостей, у тому числі й іноземних, і ви їх зустрічатимете українською піснею. Вітаю також організаторів фестивалю, бо ви великі молодці і ви демонструєте, яка красива наша українська пісня і що все в нас буде добре", - звернувся зі сцени до учасників фестивалю Президент.