У Тернополі комунальники звернулися в поліцію з приводу незаконного зрізу дерев в центральному парку ім. Т. Шевченка.

Відео дня

Як повідомили УНІАН в прес-службі міської ради, у ніч з 11 на 12 квітня 2019 року на території парку в районі спортивного комплексу «Динамо» відбулося самовільне зрізання зелених насаджень породи верба, тополя та ялина.

«Ордер на видалення цих дерев міською радою не видавався, тому зрізання вважається незаконним», – наголосила головний спеціаліст-ландшафтник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології міської ради Світлана Молодецька.

За фактом зрізання дерев у парку ім. Т. Шевченка КП «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя» подано заяву у Тернопільський відділ поліції ГУ Національної поліції в Тернопільській області з метою встановлення невідомих осіб, що здійснювали зрізання дерев та притягнення їх до відповідальності згідно з чинним законодавством України.

Читайте такожНа Тернопільщині будуть судити лісника, який спричинив 0,4 мільйона гривень збитків

За даними прес-служби мерії, питання про дане незаконне видалення зелених насаджень наразі перебуває на контролі Державної екологічної інспекції у Тернопільській області.

Міською радою також направлено звернення до поліції з проханням посилити патрулювання на території тернопільських парків для уникнення актів вандалізму.

Водночас незаконне зрізання дерев активно обговорюється тернополянами в мережі Фейсбук. Жителя міста не мають довіри до влади міста і висловлюють припущення, що причетні до зрізки дерев не насмілилися б це зробити самовільно, якби не були переконані, що їм це зійде з рук. Наразі люди активно висловлюють різні версії щодо того, для чого в наближеній до набережної смуги зоні позрізали дерева. Більшість сходиться до думки, що невдовзі в даному місці може постати чергова МАФ, якими і так вже спотворили вигляд вулиць міста та паркових алей, або ж більш масштабна будова.