Він висловив сподівання на те, що реформування галузі медицини змінить ситуацію на краще / фото ТОДА

Голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна наголосив на необхідності оптимізувати штати в лікарняних закладах області для підвищення якості надання медпослуг.

Як передає кореспондент УНІАН, під час сьогоднішньої прес-конференції він зауважив, що в багатьох лікарнях цього не зробили, відтак стикнулися з проблемою браку коштів на зарплати.

«У лікарнях повинні думати, як покращити якість послуг, а не лише вимагати кошти на зарплати, як це зробили медики Залозецької лікарні. В них є 150 ліжкомісць і 300 лікарів. Та за таких умов там пацієнт має жити вічно, якщо на кожного припадає по 2 лікарі. Насправді ми так далеко не заїдемо. Треба економити і зекономлені кошти вкладати в сучасну апаратуру і покращення послуг. Дуже легко роздути штати, причому робиться це керівництвом не безкоштовно, а потім вимагати від держави зарплату», – зауважив Барна.

Відео дня

Читайте такожБарна доручив керівникам районів та дорожникам належно підготуватися до погіршення погодних умов

Він висловив сподівання на те, що реформування галузі медицини змінить ситуацію на краще.

«Бо сьогодні ми у рік більше 170 млн грн з різних бюджетів скеровуємо на купівлю медикаментів. Люди б мали отримувати безкоштовно елементарне: шприц, вату, бинт. А де таке є? В якій лікарні одразу дають необхідні ліки? Або взяти лікарню  в Максимівці Збаразького району. 20 ліжкомісць обслуговує 15 працівників. При цьому на стаціонарному лікуванні – лише 5 хворих. А кошти надходять на всі 15 ліжкомісць: на харчування, на медикаменти. І ціль реформи – навести порядок, щоб кошти скеровувалися на реальних пацієнтів, а люди відчували покращення послуг», – підкреслив голова ТОДА.

Він додав, що в області закуповується сучасне дороге обладнання, а в лютому наступного року заплановано відкрити кардіоцентр.