Сюжет дня : Загроза повернення Росії в G7

Загроза повернення Росії в G7

У серпні 2019 року знову активізувалися розмови з приводу можливого повернення Росії у Велику вісімку G8 після відповідних заяв президента США Дональда Трампа і його французького колеги Еммануеля Макрона.

Так, 20 серпня Трамп заявив, що буде доцільно дозволити Росії повернутися в «Велику сімку», після того як за президентства Барака Обами Росія була виключена з «Великої вісімки».

При цьому телеканал CNN з посиланням на джерела повідомив, що президент США Трамп і президент Франції Еммануель Макрон погодилися, що Росію треба запросити на конференцію «Великої сімки» (G7) у наступному році. За даними телеканалу, пропозицію запросити Росію озвучив Макрон, Трамп погодився.

Це вже не вперше, коли Трамп загоряється бажанням повернути путінську Росію у Велику вісімку. В червні 2018 року він вже активно лобіював цю ідею, однак тоді не отримав достатньої підтримки інших членів організації. Найактивніше чинили опір Канада і Великобританія, також стримано виступала проти Німеччина, а головним союзником Трампа виявилася Італія.

Нагадаємо, Росія була виключена з «Великої вісімки» в 2014 році через анексію Криму, і таким чином організація перетворилася на «Велику сімку» - Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія.

Новини про спроби повернути Росію в G7

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся