Далеко не всі туристи поводяться гідно на відпочинку / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, REUTERS

Подорожі світом – одне з найпопулярніших захоплень сучасних людей. Однак далеко не всі туристи, вирушаючи на відпочинок, поводяться гідно, що призводить до запровадження безлічі правил і заборон.

Туристичне видавництво Fodor's згадало шість найгірших вчинків туристів у 2023 році, які краще ніколи не повторювати.

1. Туристи, які перевернули гондолу у Венеції. На початку грудня 2023 року під час проїзду під невисоким мостом біля площі Сан-Марко гондольєр просив пасажирів залишатися на своїх місцях і припинити фотографувати, проте ці прохання були проігноровані. В результаті човен перекинувся разом з усіма, хто був на борту – встаючи зі своїх місць під час руху гондоли, неслухняні пасажири спровокували порушення рівноваги її центру ваги.

Відео дня

2. Туристи, які розмалювали Колізей. Рим – ще одне популярне місце в Італії, яке страждає від надмірного туризму та шалених витівок туристів. Цього літа місцева влада мінімум три рази ловила гостей, які вирішили розмалювати одну з найбільш знакових пам'яток міста – 2000-річну арену Колізей. Спочатку 27-річний хлопець вирізав на його стінах імена себе і своєї дівчини. Пізніше його вистежили в Англії, і він вибачився за вандалізм. Буквально через місяць свої ініціали на стінах Колізею вирішили нанести спочатку дівчина зі Швейцарії, а потім 17-річний підліток з Німеччини. В Італії нанесення збитку культурній спадщині тягне за собою великий штраф у розмірі приблизно 19 тисяч доларів США і тюремне ув'язнення терміном до п'яти років.

3. Туристи, що оголилися на Балі. Балі став ще одним розсадником поганих туристів. Настільки, що острів вже депортує людей за неповагу до місцевих звичаїв і планує почати стягувати туристичний податок, таким чином заборонивши масовий туризм. Особливо засмучує місцевих жителів бажання іноземців оголюватися на священних локаціях. Наприклад, цього літа спочатку німецький турист роздягнувся догола в місцевому храмі, а пізніше росіянина депортували з острова за оголену зйомку з 700-річним священним деревом. Ще одного росіянина видворили з країни за напівоголене фото на священному місці.

4. Туристи, які ночували на Ейфелевій вежі. У серпні двох п'яних американців знайшли сплячими на Ейфелевій вежі в Парижі. Вони купили квитки на вежу в неділю ввечері о 22:40, але, спускаючись, перестрибнули бар'єри безпеки і вранці були виявлені охоронцями. Це затримало відкриття пам'ятки на годину. Ще один турист вирішив стрибнути з Ейфелевої вежі з парашутом, пізніше благополучно приземлившись на сусідньому стадіоні. Він пробрався на територію вежі о 5 ранку до відкриття для публіки. І хоча його відразу ж помітила охорона, йому вдалося дістатися до вершини і зістрибнути з рюкзаком, в якому знаходився його парашут.

5. Турист, який осквернив стародавній храм в Японії. 17-річний хлопець з Канади вирізав ім'я на дерев'яній колоні храму 8-го століття Тоседайдзі Кондо, що є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. В Японії пошкодження культурних цінностей може спричинити за собою штраф у розмірі до 2 тисяч доларів або тюремне ув'язнення на 5 років.

6. Пасажир, який відкрив аварійні двері в польоті. Пасажиру рейсу Asiana Airlines вдалося відкрити запасні двері за кілька хвилин до приземлення. Літак приземлився благополучно, про постраждалих не повідомляється. Подібні інциденти також були зареєстровані в США, де пасажири намагалися відкрити аварійні виходи. Наприклад, у березні пасажир Delta відчинив двері, активував надувну евакуаційну гірку і вийшов з літака, поки він знаходився на злітно-посадковій смузі. Чоловік був заарештований.

Як повідомляв УНІАН, вже з весни 2024 року Венеція введе плату за вхід в місто у надії скоротити кількість туристів одного дня. Крім того, з червня в місті введуть обмеження на кількість людей в туристичних групах і заборонять гучномовці.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.