Праски в готелях дуже рідко миють / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Зупиняючись в готелях, багато туристів навіть не замислюються, що частина предметів там може бути небезпечною через те, що їх недостатньо часто прибирають. Експерт з готелів Марк Джонсон закликав туристів ніколи не користуватися праскою в готельному номері, оскільки на ній можуть міститися мікроби. 

"На відміну від інших предметів у готельних номерах, мити праски в готелях щоразу, коли виїжджає група гостей, не є стандартною практикою. Коли їх чистять, це рідко робиться ретельно. В результаті готельні праски майже напевно містять мікроби і бактерії від попередніх користувачів", – цитує Джонсона Express.

Зокрема, за його словами, мікроби може містити ручка праски, і новий гість матиме всі шанси заразитися чимось від попереднього мешканця.

Відео дня

При цьому експерт попередив, що праски в номерах готелів зазвичай найдешевші, а тому є ризик пошкодити ваші речі при прасуванні.

"Готельні праски, як правило, дешевші та нижчої якості, ніж ті, які ви використовуєте вдома, а це означає, що вони можуть не мати однакового контролю температури або можливості випуску пари, що збільшує ймовірність пошкодження делікатних тканин. Якщо праска в готелі стара та іржава, оксид заліза може мимоволі потрапити на ваш одяг", – додав він.

Щоб уникнути таких неприємних інцидентів, експерт порекомендував мандрівникам при необхідності брати з собою в багаж портативну праску. Також багато готелів пропонують послуги пральні.

Варто зазначити, що Джонсон – не єдиний, хто застеріг туристів від використання праски в готелях. Раніше досвідчений мандрівник Гілберт Отт розповів, що багато гостей використовують праски та іншу готельну техніку не за призначенням, наприклад, для розігріву їжі. Тому варто завжди уважно оглядати праску перед використанням, щоб не зіпсувати вашу білосніжну сорочку залишками піци.

Водночас, за есго словами, якщо після описаного вище ви більше не довіряєте праскам в готелях, є альтернатива: розміщення одягу на вішалці для рушників або за дверима ванної кімнати може стати ідеальним способом розгладити складки і освіжити ваше одяг, поки ви приймаєте душ.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.