Ігоря шукають вже четверту добу / Фото Вероніка Кордон

Загублений у Карпатах Ігор Грищенко сам зателефонував на пункт зв’язку частини Свалява і повідомив, що перебуває в хатинці лісника біля невеликої річки.

Читайте такожТурист, який заблукав у Карпатах перед Різдвом, вийшов на зв'язок (відео)

Зараз рятувальники визначають координати його місця перебування, йдеться в сюжеті ТСН. "На власні вуха чула його голос, він бадьорий, чекає на допомогу. Перебуває у будиночку лісника, розказав нам ті орієнтири, по яких його можна знайти", - каже речник ГУ ДСНС Закарпатської області Наталія Батір. 

Ігоря шукають вже четверту добу, вдень рятувальники навіть піднялися у небо на вертольоті Мі-8. З повітря жодних слідів Ігоря не побачили. Також до пошуків долучили кінологів та вівчарок – саме собаки натрапили на слід зниклого киянина, але їм завадила погода. "Ми мали речі потерпілого з запахом, службова собака взяла слід і прослідувала до 8 км і десь на горі втратила слід, бо був дуже сильний вітер, собака почала губитися", - пояснив начальник кінологічної служби Мукачівського прикордонного загону Володимир Брижак. 

Біля підніжжя гори Гимба, де Ігор з товаришем 6 січня піднялися в гори, журналісти зустріли його родичів – брата та дружину. Вони не хочуть спілкуватися, але у соцмережах дружина написала, що вірить у щасливе закінчення пошуків. Долею лижника нині переймаються і працівники курорту, і відпочивальники. Зону, в якій, імовірно знаходиться Ігор, вдалося вирахувати за сигналом GPS після того, як він учора на кілька секунд впіймав сигнал та зміг зателефонувати другу. Але за цими координатами лижника не знайшли, тож тепер уся надія на новий телефонний сигнал. Рятувальники сподіваються що дістануться зниклого за декілька годин.