Ілюстрація / REUTERS

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що з Делі вже вилетіли п'ять українців, рейс яких раніше було скасовано через напруження відносин Індії і Пакистану.

Про це йдеться в повідомленні Департаменту консульської служби МЗС України у Twitter.

"Скасування авіарейсу - це завжди емоції, тривога. Але консул поруч, і питання поступово вирішується. Зранку з Делі вилетіла частина українців, рейс яких було скасовано, частина - ввечері, інші - завтра рейсом МАУ", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Як уточнив у коментарі УНІАН заступник директора департаменту – начальник управління консульського забезпечення Міністерства закордонних справ Василь Кирилич, з Індії вилетіли п'ять українських громадян.

Як повідомляв УНІАН, напруженість між Пакистаном та Індією, які мають ядерну зброю, зросла після нападу смертника в Кашмірі, внаслідок якого загинув щонайменше 41 індійський поліцейський. Відповідальність за напад взяло на себе базоване в Пакистані угруповання "Джайш-е-Мохаммад".

26 лютого індійські військові літаки завдали "попереджувального авіаудару" по бойовиках у Пакистані. Цей авіаудар називають першим, здійсненим по території Пакистану чи підконтрольної йому частини Кашміру з часу останньої війни між двома державами в 1971 році.

Читайте такожЧерез закриття повітряного простору з Індії не можуть вилетіти щонайменше 12 українців - МЗС

27 лютого армія Пакистану заявила, що збила два індійські військові літаки над спірним регіоном Кашмір і захопила двох пілотів після того, як вони перетнули «лінію контролю», яка є фактично кордоном між підконтрольними Індії і Пакистанові частинами Кашміру. Прем’єр-міністр Пакистану Імран Хан закликав до переговорів з Індією і висловив сподівання, що здоровий глузд допоможе в деескалації ситуації. Зі свого боку, міністр закордонних справ Індії Сушма Сварадж наголосила, що її країна "не хоче бачити подальшої ескалації".

Через загострення відносин Пакистан та Індія закрили аеропорти та повітряний простір для комерційних рейсів, внаслідок чого з аеропорту імені Індіри Ганді в Делі 27 лютого не змогли вилетіти щонайменше 12 українців.