Коні на территрии заповідника "Хортиця" / Фото Марина Григоренко

У Запоріжжі в Національному заповіднику «Хортиця», розташованому на однойменному острові, через спалах африканської чуми свиней введено карантин.

Читайте також"Країна козацтва": сербських туристів заманюють в Україну красою Запорізької Січі (фото)

Про це УНІАН повідомив генеральний директор заповідника Максим Остапенко з посиланням на результати дослідження, отримані вчора.

Відео дня

За словами Остапенка, за минулий тиждень на острові знайдені трупи 15 диких кабанів. Експертиза показала, що вони були інфіковані вірусом АЧС. Однак співробітники заповідника не виключають, що загиблих тварин насправді набагато більше.

«За попередніми підрахунками, популяція диких кабанів на Хортиці становить приблизно сотню тварини. Всі вони під загрозою інфікування АЧС, а. значить, і загибелі, адже летальність африканської чуми становить 100%», - зазначив Остапенко.

У зв'язку зі спалахом АЧС в національному заповіднику «Хортиця» з сьогоднішнього дня введено карантин, також заборонений в'їзд на Хортицю з тваринами.

Додамо, що африканська чума свиней загрожує лише тваринам, а тому людям у разі відвідування Хортиці у період карантину нічого не загрожує.

До речі, раніше УНІАН.Туризм розповідав у великому матеріалі про те, як провести незабутній час на острові Хортиця.