Курортне місто Бердянськ (Запорізька область) цього року очікує прийняти у себе понад 1,5 мільйони туристів.

Про це заявив під час прес-конференції у Києві міський голова Бердянська Володимир Чепурний.

Читайте такожАроматна краса: у Запорізькому ботанічному саду зацвіли магнолії (фоторепортаж)

Відео дня

«Якщо у 2015 році курорт прийняв всього 200-300 тисяч туристів, то сьогодні до нас приїздить близько 1,5 млн відпочивальників, цього ж сезону ми очікуємо прийняти ще більше відпочивальників», - зазначив він.

Місцева влада розраховує на збільшення туристичного потоку до Бердянська завдяки розширенню на 10-15% номерного фонду курорту, а також стабільних цін на відпочинок та послуги з лікування. Зокрема, середня вартість проживання у приватному секторі цього року складає від 80 до 300 грн з особи за добу, проживання у санаторіях - 350-800 грн.

За словами міського голови Бердянська, на відпочинок до курорту сьогодні найбільше приїздить українських туристів, але останніми роками тут також з’являється все більше іноземних туристів - з Білорусі, Німеччини, Польщі та Франції.

За інформацією керівника відділу реклами та туризму курорту Вікторії Міщенко, у Бердянську сьогодні працюють 10 дитячих закладів оздоровлення, які можуть приймати до 20 тисяч дітей. Середня вартість відпочинку в дитячих таборах  складатиме цього літа від 8,4 до 13 тисяч гривень за 21 день відпочинку.

Серед найголовніших подій літнього сезону у Бердянську називають фестиваль ковалів «Сталева хвиля» (21-22 червня), всеукраїнський фестиваль дитячого, юнацького та молодіжного мистецтва «Азовські вітрила» (липень), а також міжнародний театральний фестиваль (початок червня).

Зазначимо, місто Бердянськ розташоване на півдні Запорізької області на березі Азовського моря, в 200 кілометраж від Запоріжжя. 

Серед іншого туристів приваблює Бердянська коса, що розташована на півночі Азовського моря та відокремлює Бердянську затоку від моря. Одна з найбільших серед кіс моря: її довжина - 23 км, а ширина лежить у межах від 60 метрів у середній частині до 2 кілометрів у кінці. 

На сьогодні Бердянська коса майже повністю забудована - в основному будівлями курортно-рекреаційного призначення. На ній розташовано 70 оздоровчих установ: 8 санаторіїв, 17 дитячих і спортивно-оздоровчих установ, 45 баз відпочинку.

До речі, раніше УНІАН.Туризм у своєму великому матеріалі розповідав, коли і як краще їхати відпочивати на острів Хортиця у Запоріжжі.