Фото УНІАН

Україна у четвертому кварталі 2019 року піднялася на одну сходинку в рейтингу паспортів світу, і тепер займає 43-е місце. Водночас за три місяці кількість безвізових країн залишилося колишньою – 126 напрямків. Таким чином, зміна позиції відбулося за рахунок руху інших держав у рейтингу.

Читайте такожУкраїна підписала безвіз з Еквадором

Про це свідчать дані опублікованого 1 жовтня 2019 року компанією Henley & Partners оновленого Індекс паспортів, який відображає зміни у безвізовому режимі країн світу в четвертому кварталі 2019 року.

Відео дня

Водночас трійка лідерів рейтингу за три місяці не змінилася. Перше місце в Індексі займають Японія і Сінгапур. Паспорти цих країн дозволяють відвідувати без візи 190 напрямків з 227 можливих. Друге місце розділили Німеччина, Фінляндія і Південна Корея – 188 безвізових країн. На третій сходинці, як і раніше, Данія, Італія та Люксембург – 187 напрямків. Великобританія і США все так само на 6-му місці – найнижчому з 2010-го року. У 2014-му році обидві країни займали 1-е місце в рейтингу.

Найбільш успішними три місяці стали для Об'єднаних Арабських Еміратів. Країна піднялася на рекордні п'ять рядків, отримавши безвізовий доступ в ряд африканських країн. Зараз ОАЕ посідають 15-е місце (172 напрямків).

Мальта і Кіпр, які відомі програмами отримання громадянства через інвестиції, поліпшили свої показники. Громадяни Мальти можуть відвідувати без візи 183 країни світу. Кіпр розділив 14-е місце з Монако – 173 країни.

Афганістан знаходиться на останньому 107-му місці Індексу з безвізовим доступом до 25 країн.

Індекс паспортів компанії Henley & Partners, раніше відомий як Індекс візових обмежень (перейменований в 2018 році), являє собою міжнародний рейтинг країн за рівнем свободи пересування, яку вони надають своїм громадянам. Індекс видається з 2006 року у співпраці з Міжнародною асоціацією повітряного транспорту (IATA), яка підтримує найбільшу в світі базу туристичної інформації. 

Як повідомляв УНІАН.Туризм, раніше в Кабміні назвали країни, з якими планується підписати безвіз для українців в найближчі 5 років.