Трагедія сталася у словацьких Татрах \ Wikimedia Commons

У Високих Татрах, на території Словаччини, недалеко від Видловой Вежі загинуло двоє альпіністів з України.

Читайте такожСкелелаз встановив світовий рекорд, максимально швидко піднявшись на гору в Альпах (відео)

Як повідомляється на сторінці клубу альпінізму і скелелазіння "Вертикаль" в соціальній мережі Facebook, трагедія сталася у четвер, 28 листопада.

Відео дня

Повідомляється, що альпіністка Ірина Скрилєва і інструктор Володимир Михалко почали спуск, але стався нещасний випадок. Подробиці наразі не повідомляються.

"Сьогодні сталася трагедія, в результаті нещасного випадку при спуску загинули інструктор альпінізму Володимир Михалко та Ірина Скрилєва", - йдеться в повідомленні.

Ірина Скрилєва \ Фото: facebook.com/verticalclubkiev

Інформацію про загибель українських альпіністів підтвердили місцеві рятувальники. Тіла загиблих спустити поки не можуть – заважають погодні умови. Відзначається, що спроба транспортувати тіла загиблих буде зроблена ще одна – в п'ятницю, 29 листопада.

Володимир Михалко \ Фото: facebook.com/verticalclubkiev

"Вийшов загін з 14 чоловік місцевих рятувальників. Погода не льотна. Зараз через складні умови рятувальний загін припинив роботу. Спробують завтра транспортувати. Інші учасники повертаються на місце базування, будиночок Замковского. Зв'язок з ними на даний момент відсутній", - розповів деталі Олександр Кашел.