REUTERS

Уряд України 15 січня вніс зміни в нормативні акти, що дозволяє українським авіакомпаніям активувати послугу доступу в інтернет в польоті на борту літаків.

Читайте такожQatar Airways запустила масштабний розпродаж квитків з Києва в країни Азії і на курортні острови

«Авіаперевізники отримали законну можливість використовувати технології супутникового зв'язку і надавати пасажирам доступ в інтернет на всіх етапах — від посадки до прибуття. Це стало можливим завдяки внесенню змін до Національної таблиці розподілу смуг радіочастот України і Плану використання радіочастотного ресурсу України», — заявили в міністерстві цифровий трансформації України, передає avianews.com.

Відео дня

Зміни, зафіксовані в постанові уряду «Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України №1208 від 15 грудня 2005 року №815 від 9 червня 2006 року».

«Європейські дослідження продемонстрували: підключення до інтернету на бортах літаків за допомогою космічних терміналів Ка-діапазону не має негативного впливу на авіаційну безпеку під час роботи на землі», — додали в міністерстві.

Серед українських авіакомпаній необхідне обладнання для забезпечення доступу в інтернет в польоті має тільки МАУ. Проте в авіакомпанії уточнили, що мають обладнання для іншого діапазону — Ku-діапазону, використання якого було дозволено постановою уряду в липні 2019 року.

Авіакомпанія ще в 2018 році отримала три Boeing 777-200ER, обладнаних супутниковими антенами. Однак авіаперевізник не міг активувати послугу через законодавчі перешкоди.

Серед іноземних авіакомпаній на українському ринку послугу доступу в інтернет на деяких рейсах надають Lufthansa, Austrian Airlines, Turkish Airlines, Qatar Airways.