Париж хоче більше туристів з України / Фото REUTERS

Агентство з розвитку туризму у Франції Atout France 12 лютого 2020 року провело презентацію туристичного бренду Париж на 2020 рік, в ході якої представники паризького офісу туризму та окремих туристичних атракцій підкреслили свою зацікавленість в українському туристові.

Читайте такожМузеї Парижу виклали у відкритий доступ понад 100 тисяч творів мистецтва

«Ми хочемо збільшити потік українських туристів до Парижу, адже наразі їхня частка серед всіх майже 50 мільйонів туристів, які щорічно відвідують столицю Франції, далека від показників топ країн-візитерів (за даними за 2018 рік Париж відвідали 2,4 млн туристів з США, 1,2 млн туристів з Великобританії і 919 тисяч з Німеччини – ред.)», - зазначила під час презентації в Києві керівник відділу з просування турбренду Парижа в Європі, Азії і Латинській Америці Валері Еспозіто.

Відео дня

Представляючи місто, вона зазначила, що Париж і Паризький регіон є першим у світі туристичним напрямком, який ніколи не стоїть на місці. Щорічно тут відкриваються нові музеї, з'являються нові можливості для шопінгу, оновлюється гастрономічна карта міста, відомого своїми численними мішленівськими ресторанами, а календар міжнародних заходів поповнюється новими спортивними та культурними подіями – їх у місті щорічно проводиться близько 3 тисяч. Водночас турист може приїжджати в Париж багато разів і щоразу відкривати для себе щось нове.

Також Валері Еспозіто поділилася планами міста на найближчі роки в плані розвитку туризму. Зокрема, завдяки Зимовим Олімпійським іграм, які повинні пройти в Парижі в 2024 році, в місті вже зараз відкриваються нові готелі (хоча і зараз їх тут більше 2 тисяч), ресторани і розширюється транспортна сітка (до 2024 року 14-ю лінію метро продовжать до аеропорту Орлі).

Читайте такожЧервоний гід Мішлен: як відвідати кращі ресторани Європи та не розоритися

Крім того, не так давно Париж узяв орієнтир на звання «зеленого міста», а тому в найближчі кілька років тут заплановано відкрити нові зелені зони і парки, на додачу до вже наявних 465. А до 2025 року Париж планується на 100% забезпечити виключно екологічними автобусами. Одночасно до 2024 року планується відкрити круговий веломаршрут протяжністю 40 кілометрів, що охоплює весь Париж.

При цьому вона підкреслила, що у Парижа досить зручне розташування – як у плані дороги з інших країн, так і всередині країни. А тому зовсім не обов'язково сидіти в Парижі всю відпустку, адже звідти легко поїхати в інші регіони країни, що заслуговують на увагу, продовживши свою «французьку пригоду».

Водночас присутній на презентації посол Франції в Україні Етьєн де Понсен нагадав, що авіакомпанія Air France з кінця березня відновить виконання перельотів між Києвом і Парижем з частотою два рази на день в сезоні літньої навігації 2020 року.

«Як корінний парижанин можу заявити, що в Парижі безумовно є що подивитися», - додав посол.

Про те, чим цікавий туристичний Париж, читайте в нашому попередньому матеріалі.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.