В Мюнхені жінкам будуть давати знижки на нічні поїздки на таксі / depositphotos.com

В німецькому Мюнхені міська влада буде частково компенсувати жінкам витрати на таксі заради їх безпеки.

Читайте такожСтали відомі найкращі залізничні вокзали Європи

Як повідомляє DW, з 1 березня будь-яка жінка віком від 16 років може отримати у баварській столиці спеціальний ваучер на п'ять євро.

Відео дня

Скористатися знижкою можуть як мешканки Мюнхена, так і туристки. Головна умова - знижки поширюються на поїздки з 22 години до 6 години ранку, і пасажирку мають доставити додому (в тому числі і в передмістя).

Отримати ваучер можна, зокрема, в інформаційному центрі міської ратуші, а також в центрах обслуговування населення (Bürgerbüro). В цілому кількість ваучерів на одну людину необмежена, але за один візит відвідувачка отримує на руки три таких квитки. Для однієї поїздки можна використовувати тільки один ваучер.

Зазначається, що Мюнхен - перше німецьке місто-мільйонник, що вирішило взяти на себе частину вартості нічних поїздок на таксі для жінок. На цей проєкт в бюджеті закладено один мільйон євро. Якщо цей підхід доведе свою ефективність, то паперові ваучери замінять додатком для смартфона.

У Мюнхені, як повідомляється, далеко не кожна жінка почувається в безпеці в нічний час. Однак взяти таксі вирішують не всі - вартість такої поїздки чимала. У міській владі це розуміють, тож і пішли на цей крок.

"Ми не хочемо, щоб жінки почувалися обмеженими щодо свободи власного пересування", - запевняв один із міських чиновників, слова якого наводив сайт пресслужби міста.

Нагадаємо, на пивному святі Октоберфест у Мюнхені 6 жовтня був встановлений єдиний рекорд – найбільша кількість п'яних відвідувачів на електросамокатах.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.