Австрія посилює перевірки на кордоні через коронавіруса / Фото REUTERS

Починаючи з 11 березня 2020 року, Австрія буде запитувати у окремих категорій громадян, що в'їжджають в країну, медичні довідки, які підтверджують відсутність у них коронавіруса.

Як наголошується на сайті Федерального міністерства Європи, інтеграції та іноземних справ Австрії (BMEIA), мова йде про громадян третіх країн, які за останні 14 днів до початку поїздки знаходилися в одному з районів, зазначених на сайті BMEIA як нерекомендовані до відвідування через спалах коронавіруса. На даний момент до їх переліку включені Італія, Іран і Південна Корея, а також окремі регіони Китаю. Але враховуючи той факт, що вірус продовжує поширюватися світом, їх число може змінюватися.

Читайте такожАвіакомпанії скасовують міжнародні рейсі через коронавірус

Відео дня

Такі громадяни зобов'язані при в'їзді в Австрію мати при собі медичну довідку про стан свого здоров'я, що містить негативні результати молекулярно-біологічного тесту на SARS-CoV-2. Тому мандрівникам рекомендується перед поїздкою перевірити, чи потрібно при в'їзді пред'являти таку довідку про здоров'я. Така довідка повинна бути видана сертифікованим лікарем, не раніше, ніж за 4 дні до поїздки. Довідка повинна бути оформлена німецькою або англійською мовою. У разі відсутності такої довідки, іноземним громадянам можуть відмовити у в'їзді в Австрію.

Крім того, за розпорядженням Міністерства охорони здоров'я Австрії, з 6 березня всі приїжджаючі та транзитні пасажири зобов'язані пройти медичний огляд щодо наявності підозр на захворювання COVID-19. Ця перевірка складається з запису пересувань під час подорожі та будь-яких контактів з хворим COVID-19, а також вимірювання температури.

Зазначимо також, що раніше сьогодні федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц оголосив, що через коронавірус Австрія закрила в'їзд в країну для громадян Італії. Тепер потрапити з Італії до Австрії можна буде лише за наявності довідки про відсутність коронавіруса. При цьому громадян Австрії, що перебувають в Італії, австрійська влада має намір у терміновому порядку евакуювати і по прибуттю додому відправити їх на обов'язковий 14-денний домашній карантин.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, раніше сьогодні МЗС України порадив українцям утриматися від поїздок в Італію через спалах коронавіруса.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.