Ілюстрація / REUTERS

Політика блокування середніх крісел в літаках може збільшити тарифи на квитки на 43-54% залежно від регіону для покриття собівартості перевезення.

Про це заявила Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA), пише avianews.com.

У зв'язку з цим організація виступила проти таких заходів, оскільки вони все одно не забезпечать необхідну дистанцію між пасажирами в 1-2 метра при середній ширині крісел менше 50 сантиметрів.

Відео дня

Блокування середніх місць зменшить максимально доступну завантаження літаків до 62%, що нижче середнього показника завантаження в галузі 77%, необхідного для беззбиткової роботи.

Читайте такожІдіотська ідея: глава Ryanair пригрозивши не відновлювати польоти, якщо влада вимагатиме залишати середні крісла порожніми

За даними IATA, у Європі середній тариф може збільшитися з $135 до $201, у Північній Америці — з $202 до $289, у Латинській Америці — з $146 до $219, у Північній Азії — з $135 до $195, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні — з $141 до $217, в Африці і на Близькому Сході — зі $181 до $259.

Замість блокування середніх крісел організація запропонувала зробити обов'язковим носіння масок для пасажирів та персоналу, зменшити пересування по салону, знизити число контактів між персоналом і мандрівниками, спростити подачу живлення і частіше робити прибирання літаків.

Дані заходи будуть тимчасовими до появи вакцини або тестів, які можна проводити у великих масштабах. При цьому в IATA закликали не закріплювати на постійній основі будь-які рішення, щоб дозволити застосовувати нові, більш ефективні опції у разі їх появи.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.