У Європі є чимало місць, де тепло навіть у січні-лютому / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Друга половина січня для багатьох жителів країн з помірним кліматом є найбільш депресивною порою року, адже попереду ще півтора місяці зими, а сніг і мороз вже немає сил терпіти.

В такий час особливо хочеться хоч на кілька днів вибратися туди, де тепло і сонячно – і далеко не завжди заради цього потрібно добиратися в далекі краї. Видання Euronews Travel зібрало шість туристичних напрямків у Європі, де можна зігрітися після тривалих зимових холодів навіть у січні-лютому.

1. Мадейра, Португалія. Це один з найбільш екзотичних островів Європи з неймовірними пейзажами – ботанічними садами, мальовничою береговою лінією, вітряними пляжами і чудовими горами. При цьому середня температура зими тут становить близько 21°C. І хоча існує певний ризик дощів, вони тривають недовго і є причиною того, що цей район рясніє пишними зеленими пейзажами.

Відео дня

Любителі природи можуть прогулятися вздовж зигзагоподібної мережі левад Мадейри – штучних каналів, створених для подачі води для зрошення сільськогосподарських полів навколо острова. Водночас столиця острова Фуншал може багато запропонувати туристам, включаючи прекрасну архітектуру та жваве нічне життя.

2. Сицилія, Італія. Цей острів є популярним місцем відпочинку цілий рік завдяки м'якому середземноморському клімату – навіть в кінці січня середня температура тут тримається близько 16°C з періодами яскравого сонця. При цьому в лютому тут в самому розпалі сезон морських їжаків, тому гурмани зможуть насолодитися цим своєрідним делікатесом в численних місцевих ресторанах.

Оскільки взимку на острові набагато менше людей, ніж в інший час року, туристи можуть насолоджуватися приголомшливими бароковими містами та археологічними пам'ятками без зайвих натовпів. Водночас взимку на Сицилії проходить безліч фестивалів.

3. Кіпр. Справжнім шанувальникам сонця слід відправитися на цей невеликий острів, щоб насолодитися найтеплішою зимою в Середземномор'ї. Поки температура коливається близько 17°С, ви отримаєте потужний заряд вітаміну D завдяки сонцю п'ять годин на день. 

Розташований в східній частині Середземного моря, Кіпр має красиві пляжі в Пафосі, бурхливе нічне життя в Лімассолі та чудові музеї і ресторани в Нікосії. При цьому взимку відпочинок на Кіпрі коштує дешевше, ніж в топові місяці.

4. Канарські острови. Завдяки близькості до африканського узбережжя Канарські острови мають приємний клімат цілий рік приблизно з 300 сонячними днями. Іспанські острови Тенеріфе, Лансароте, Фуертевентура і Гран-Канарія пропонують як безліч розваг, так і піщані пляжі для відпочинку.

І хоча деякі популярні літні напрямки взимку можуть перетворитися на міста-привиди, багато курортів на островах залишаються жвавими більшу частину року.

5. Мальта. Взимку тут майже не буває дощів, а середня температура близько 16°C робить прогулянки вулицями Валлетти дуже приємними.

На острові знаходиться не менше дев'яти об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Також тут є безліч гаваней, симпатичних рибальських сіл, скелястих бухт і мегалітичний храмовий комплекс Джгантія, який за віком старший за єгипетські піраміди.

6. Марбелья, Іспанія. На відміну від пікового літнього періоду, взимку тут можна спокійно поніжитися під сонцем на пляжі або насолодитися заходом на ідеальній терасі.

Зима тут – найкращий сезон для любителів гольфу, також в цьому районі є безліч можливостей для піших прогулянок і хайкінгу. Тим часом, любителі вигідних покупок можуть відправитися досліджувати торгові бутики Пуерто Бануса.

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти з подорожей Club Med проаналізували кількість годин сонячного світла, середню температуру, кількість дощових днів і температуру моря, щоб знайти найсонячніше місце в Європі

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.