Україні й Греція хочуть відновити авіасполучення 1 липня \ Марина Григоренко

Дипломати України і Греції обговорили перспективу відновлення прямого авіасполучення між двома країнами, орієнтовно з 1 липня цього року.

Читайте такожГреція 15 червня відкриває кордони для іноземних туристів

Як повідомили УНІАН в Міністерстві закордонних справ (МЗС), заступник міністра закордонних справ Єгор Божок зустрівся з послом Греції в Україні Васіліосом Борновасом.

Відео дня

Зокрема, співрозмовники обговорили практичні заходи для відновлення повномасштабних двосторонніх відносин у політичній сфері.

Заступник міністра подякував за послідовну міцну підтримку Грецією суверенітету та територіальної цілісності України. Посол Греції запевнив, що його країна надалі продовжуватиме підтримувати Україну у питанні відновлення її суверенітету та територіальної цілісності та засуджуватиме агресивну політику РФ проти нашої держави.

Також Божок висловив сподівання на плідну взаємодію з Грецією в рамках Ради Європи під час грецького головування в Комітеті міністрів РЄ. Грецький дипломат зі свого боку наголосив, що українська тематика має залишатися у фокусі пріоритетної уваги цієї впливової європейської організації.

Божок висловив вдячність за підтримку Грецією участі України у Програмі розширених можливостей НАТО. Посол Греції відзначив у цьому контексті, що його країна незмінно підтримує поглиблення відносин України з НАТО та ЄС.

Крім того, сторони обговорили важливу роль, яку відіграють грецька спільнота в Україні та українська громада в Греції у процесі розбудови відносин між двома країнами.

Окрему увагу співрозмовники приділили розширенню двостороннього співробітництва в освітній та культурній сферах. Посол Греції високо оцінив заохочувальну політику української сторони стосовно вивчення новогрецької мови у навчальних закладах України. Він повідомив також, що Греція продовжуватиме запрошувати українських студентів для вивчення мови у вищих навчальних закладах Греції.