Іспанія відкриває туристичний сезон з 7 червня \ фото REUTERS

Іспанія оголосила про готовність приймати іноземних туристів з 7 червня за умови, що вони щеплені від коронавірусу вакцинами, схваленими Європейським агентством лікарських засобів (ЕМА) або Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ).

Аналогічну вимогу (але без зазначення термінів) напередодні схвалила Рада Євросоюзу для всіх країн—членів ЄС.

Про зняття обмежень для щеплених туристів оголосив прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес. Він додав, що громадянам Великобританії в'їзд дозволять вже з понеділка, 24 травня.

Відео дня

Читайте такожВ Італії з травня почне діяти "зелений паспорт" для туристівЗа словами Санчеса, іспанська влада розраховує, що влітку в країну приїдуть від 30% до 40% міжнародних туристів. До кінця року Іспанія сподівається, що турпотік в країну досягне 60-70%, передає kommersant.

Вакцина від коронавірусу в Європі

В ЄС схвалені для застосування чотири вакцини: від компаній AstraZeneca, Pfizer / BioNTech, Moderna і Johnson & Johnson.

Країни ЄС також обговорюють введення єдиного паспорта вакцинації. У документі вказуватимуть, зокрема, дату і місце вакцинації, а також тип використаної вакцини. Проект цифрового зеленого сертифіката був представлений у березні.