На Мальті скасували літні музичні фестивалі / ілюстрація REUTERS

Чотири музичні фестивалі, які планувалося провести на Мальті в серпні 2020 року, були скасовані через зростання кількості випадків інфікування коронавірусом на острові.

Читайте такожІталія продовжила надзвичайний стан до середини жовтня

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ВВС, зокрема, скасовані такі фестивалі, як: Escape 2 The Island, Rhythm + Waves, BPM Festival: Malta та Mi Casa Festival.

Відео дня

У заяві кожного фестивалю вказується, що всі вони "розчаровані" таким рішенням Мальтійського управління у справах туризму. При цьому власникам квитків обіцяють повне повернення коштів.

Як зазначає видання, Мальта сподівалася стати фестивальною точкою 2020 року, оскільки більшість клубів на Майорці та Ібіці закриті, а фестивалі по всій Європі були цього року скасовані.

При цьому у списках артистів було багато британських виконавців, а організатори та місцеві туроператори розраховували переважно на туристів з Великобританії.

Слід зазначити, що до минулого тижня на Мальті, де проживають 450 000 осіб, було підтверджено 701 випадок коронавірусу та дев'ять смертей. Втім, протягом останніх кількох днів кількість збільшилася до 860 випадків.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, через пандемію коронавірусу в Європі скасували або перенесли на 2021 рік практично всі музичні фестивалі, карнавали, спортивні змагання та інші масові заходи. Більш того, у тій же Німеччині, яка продемонструвала один з найкращих досвідів у протидії пандемії, планують скасувати й осінні масові заходи.