Цюрих визнали найкращим для життя містом Європи / фото ua.depositphotos.com

Швейцарське місто Цюрих, раніше визнане найдорожчим містом світу для життя, також назвали найкращим місцем в Європі для переїзду в 2024 році, ґрунтуючись на рівні задоволеності життям серед місцевих жителів.

Згідно зі звітом ЄС про якість життя в європейських містах за 2023 рік, близько 90% жителів Європи висловили задоволеність життям у своєму місті. І хоча цей показник знизився в порівнянні з 2019 роком, у звіті підкреслюється, що задоволеність залишається високою: дев'ять з десяти осіб задоволені, повідомляє SchengenVisaInfo.

При цьому в доповіді наголошується тенденція, що менші міста сприймаються як краще місце для життя в багатьох аспектах, включаючи безпеку, охорону здоров'я, доступність житла і місцеве державне управління. Крім того, такі міста вважаються кращими для літніх людей, сімей з маленькими дітьми і мігрантів.

Відео дня

10 найкращих міст Європи для переїзду в 2024 році

1. Цюрих, Швейцарія (97% задоволених життям жителів).

2. Копенгаген, Данія (96%).

3. Гронінген, Нідерланди (96%).

4. Гданськ, Польща (95%).

5. Лейпциг, Німеччина (95%).

6. Стокгольм, Швеція (95%).

7. Женева, Швейцарія (95%).

8. Росток, Німеччина (94%).

9. Клуж-Напока, Румунія (94%).

10. Брага, Португалія (94%).

При цьому Гронінген, Брага і Гданськ входять в десятку міст, які також вважаються найкращими для проживання іммігрантів. Також до списку найкращих за цим показником потрапили такі міста, як Кардіфф (Велика Британія), Лісабон (Португалія), Барселона (Іспанія), Тайнсайд (Велика Британія), Гамбург (Німеччина), Гельсінкі (Фінляндія) та Глазго (Велика Британія).

З іншого боку, містами, які отримали найнижчі бали за задоволеність жителів життям у своєму місті, стали Палермо (Італія), Афіни (Греція), Стамбул (Туреччина), Тирана (Албанія), Неаполь (Італія), Белград (Сербія), Рим (Італія), Скоп'є (Північна Македонія), Мішкольц (Угорщина) та Подгориця (Чорногорія).

Як повідомляв УНІАН, раніше Австрія, Польща і Румунія були визнані найщасливішими країнами Європейського Союзу.

При цьому Ісландія, Нідерланди та Данія були визнані найкращими країнами світу для життя на пенсії.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.