МАУ обмежить провезення ручної поклажі на деяких рейсах / фото УНІАН

МАУ зменшила розміри й вагу ручної поклажі на рейсах до деяких країн через вимоги влади цих держав.

Про це повідомив президент авіакомпанії Євген Дихне, передає avianews.com.

За його словами, габарити зменшено із звичних 55х40х20 см до 40х30х10 см, а вага - з 7 до 5 кг.

Відео дня

Це зроблено для того, щоб сумка могла розміститися під кріслом, що стоїть попереду, а пасажири не створювали черги в салоні під час посадки і висадки при використанні багажних полиць для великої ручної поклажі.

Обмеження вже діють на регулярних і чартерних рейсах МАУ до Туреччини та ОАЕ. Також вони будуть введені на маршрутах в Італію і Азербайджан після запланованого на серпень перезапуску польотів у ці країни.

Читайте такожМАУ анонсувала літнє розширення напрямків польотів

Якщо ручна поклажа пасажира перевищує нові обмеження, але підходить за параметрами стандартних правил авіакомпанії, її можна безкоштовно здати в багаж на стійці реєстрації та отримати на багажній каруселі в аеропорту прильоту.

Також МАУ, за словами Дихне, повністю відмовилася від прийому оплати за товари та послуги на борту літака готівкою. Тепер це можна зробити тільки банківськими картами.

Своє рішення авіакомпанія аргументувала тим, що готівкові гроші є переносником бактерій та вірусів і можуть потенційно загрожувати здоров'ю пасажирів.

Як повідомляв УНІАН, раніше авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) оприлюднила уточнену програму польотів на серпень 2020 року на внутрішніх і міжнародних рейсах.