Їжа в літаках часто буває несмачною / фото ua.depositphotos.com

Багато мандрівників помічали, що їжа на борту літака часто буває несмачною. І у цього явища навіть є наукове пояснення: авіапереліт чинить певний вплив на організм людини, і зокрема на смакові рецептори.

Так, поєднання зміни тиску повітря в салоні літака і зниження вологості на висоті 10 тисяч метрів знижує чутливість до солодких і солоних смаків приблизно на 30%, а гучний фоновий шум притупляє смакові рецептори. Однак факт залишається фактом: у деяких авіакомпаній їжа несмачна сама по собі.

Як пише Daily Express, свіже дослідження компанії BoyleSports, експерти якої вивчили гору відгуків на TripAdvisor, використовуючи пошуковий запит "їжа" в поєднанні з такими словами, як "огидна", "погана" і "жахлива", визначило авіакомпанії, які пропонують своїм пасажирам найнесмачнішу їжу.

Відео дня

Очолила антирейтинг найбільша авіакомпанія Ірландії – Aer Lingus, у якої найвищий відсоток негативних відгуків про харчування серед цих авіакомпаній: 3,31% із 13 862 відгуків критикують бортове харчування.

"Я заздалегідь замовив дитяче харчування, але його не доставили, а їжа в літаку була абсолютно неїстівною", – поскаржився один із користувачів на TripAdvisor.

При цьому автори звіту зазначають, що в 104 з 460 коментарів також прямо згадувалися описи харчування від Aer Lingus як "неїстівні", а один із клієнтів стверджував, що їжа була сирою: "Їжа в літаку була огидною, сирий рис, сира їжа. Я б не рекомендував Aer Lingus. Я спробую іншу авіакомпанію".

10 авіакомпаній світу з найгіршим харчуванням на борту

  1. Aer Lingus, Ірландія (3,31 відсотка негативних відгуків про харчування)
  2. Etihad Airways, ОАЕ (3,02 відсотка)
  3. TUI Airways, Велика Британія (2,59 відсотка)
  4. Air Canada, Канада (2,35 відсотка)
  5. Qantas, Австралія (2,33 відсотка)
  6. Virgin Atlantic Airways, Велика Британія (2,21 відсотка)
  7. Loganair, Шотландія (2,14 відсотка)
  8. Wizz Air, Угорщина (2,14 відсотка)
  9. Qatar Airways, Катар (1,78 відсотка)
  10. Singapore Airlines, Сінгапур (1,56 відсотка)

Як повідомляв УНІАН, раніше частий мандрівник і фуд-блогер із Нью-Йорка Девід Фарлі поділився секретом, як туристи можуть забезпечити себе смачним харчуванням під час авіаперельоту.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.