Поїзд вирушатиме в рейси щоденно з 25 вересня / Фото УНІАН Володимир Гонтар

"Укрзалізниця" відновлює курсування швидкісного поїзда Інтерсіті+ №724/723 Київ - Харків.

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Читайте такожУкрзалізниця припиняє брати пасажирів у Тернополі

Відео дня

Він вирушатиме в рейси щоденно з 25 вересня 2020 року й зупинятиметься на станціях Дарниця, Миргород та Полтава Київська. Пасажирів обслуговуватимуть електропоїзди Hyundai. Загалом між Києвом та Харковом  курсуватимуть три швидкісні поїзди.

Заміна поїзда

У зв’язку з плановими колійними роботами у період з 15 по 23 жовтня замість поїзда №724/723 Київ — Харків курсуватиме поїзд №720/719 Київ — Харків. Зі столиці він відправлятиметься 15, 16, 18, 22 та 23 жовтня, з Харкова — 16, 17, 19, 23 та 24 жовтня. Цей поїзд робитиме зупинки в Борисполі, Гребінці, Миргороді, Полтаві та на інших станціях. Після завершення ремонтних робіт Інтерсіті+ №724/723 Київ — Харків відновить курсування.

Ознайомитися з розкладом та придбати квитки на поїзд можна на офіційному сайті компанії та в залізничних касах.

Коронавірус

Всі пасажирські поїзди проходять посилену дезінфекційну обробку перед та після рейсу. Швидкісні поїзди також обладнані бактерицидними опромінювачами, які здійснюють додаткову дезінфекцію повітря та знезараження поверхонь у салонах вагонів. Ці пристрої використовуються після прибуття поїзда в кінцевий пункт призначення на станцію Київ-Пасажирський, Дарниця або в пункт обороту — виключно після висадки пасажирів та закриття вхідних дверей.

Карантинні зони

  • З 14 серпня в Києві, який потрапив у "жовту" зону, посилили карантинні обмеження.
  • З 17 серпня 2020 року в Україні почало діяти нове епідемічне зонування. Зокрема, до "червоної" зони віднесено: Городенківський та Косівський райони Івано-Франківської області; місто Самбір Львівської області; місто Біляївка Одеської області; міста Дубно, Костопільський та Рівненський район Рівненської області; Кіцманський район Чернівецької області.
  • Через епідемічну ситуацію в країні на станціях Самбір, Дубно та Клевань з 17 серпня здійснюється тільки висадка пасажирів без посадки.
  • З 24 серпня 2020 року "Укрзалізниця" змінила маршрути та закрила продаж квитків на деяких станціях.
  • 11 вересня 2020 року "Укрзалізниця" закрила продаж квитків ще на шести станціях.
  • З 14 вересня "Укрзалізниця" закрила продаж квитків із залізничних станцій Ніжин, Носівка, Волочиськ, Чоп, Ларга, Славута-1.
  • Станом на 16 вересня 2020 року "Укрзалізниця" з початку року перевезла в пасажирських поїздах внутрішнього сполучення майже 12 млн пасажирів, з них 3,9 млн - в літні місяці.