Проте Грузія продовжила заборону на більшість міжнародних пасажирських авіарейсів до 31 серпня / Фото: REUTERS

Уряд Грузії вніс поправки до постанови від 23 травня «Про правила ізоляції та карантину», зменшивши терміни проходження обов’язкового карантину та ізоляції для прибулих.

Про це повідомляє Грузия Online.

Відео дня

Відтепер туристи, згідно зі змінами, перебуватимуть на карантині, введеному для запобігання поширення COVID-19, не 14, а 12 днів.

Читайте такожУкраїна і Казахстан відновлюють авіасполученняОбов’язковий карантин змушені проходити особи, які прибувають в країну з окупованих Абхазії та Південної Осетії, а також громадяни, котрі контактували з інфікованими.

Термін карантину скоротять для тих прибулих, що вже певну кількість днів перебували у самоізоляції чи карантині. Водночас всім громадянам на кордоні доведеться надати й результати тесту на COVID-19, зробленого не пізніше ніж за 72 години до поїздки.

У крайньому разі громадянам доведеться проходити ПЛР-тестування кожні 72 години протягом 12 днів за власний кошт. Для прибулих, у яких виявили під час першого тесту антитіла до коронавірусу, наступні тестування не знадобляться.

14 серпня Грузія потрапила до «зеленого» списку Міністерства охорони здоров’я України. Проте Грузія продовжила заборону на більшість міжнародних пасажирських авіарейсів до 31 серпня. Виняток зроблено для регулярних рейсів між Тбілісі й Мюнхеном, Парижем і Ригою, а також евакуаційних, вантажних, урядових і медичних рейсів.

Які туристичні країни відкриті для українців

  • Туреччина стала першою туристичною країною, що відкрила двері для українців без жодних додаткових вимог.
  • Також однією з перших українців на відпочинок пустила Албанія.
  • Крім того, наразі українці можуть потрапити на морський відпочинок до Болгарії, Хорватії та Єгипту.