Президент Португалії скупався в океані / скріншот відео ТСН

У Європі продовжують знімати карантин, запроваджений через коронавірус. Сьогодні частково відновиться життя в Мадриді та Барселоні. Там відкриються бари, ресторани, маленькі магазини, музеї. Іспанська влада опиралася до останнього, бо ці два міста постраждали найбільше.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.Ранок.

Читайте такожПрем’єр-міністр Великобританії не захотів звільняти радника, який порушив карантин

Це – бар "Тітка Цибулька" у самому центрі Мадрида. Вже сьогодні тут зможуть обслуговувати клієнтів. Утім, працювати можна тільки на терасі, а також із вполовину меншою кількістю столів. У "Тітці Цибульці" для літника просто немає місця.

Власник каже, щоб вижити, потрібні туристи та послаблення регулювань. "Мій бар живе з туризму. Мадрид живе з туризму. Іспанія живе з туризму. Я не хочу влазити в політику, однак ці нові правила не надто розумні", - вважає власник барку Алехандро Мартінез. 

Президент Португалії Марселу Рібелу де Соза почав купатися в океані поблизу Лісабона. Прибув сюди разом із прем’єром, аби показати людям, що повертається нормальне життя. 

Натомість у Бразилії ситуація залишається складною. Там уже 22 тисячі смертей. За кількістю хворих, а це понад 365 тисяч, країна друга в світі після США. Загального карантину тут не запроваджували, адже президент Жаір Болсанаро вважає, що вірус все одно не зупинити. Втім, у багатьох регіонах обмеження все ж діють за рішенням місцевої влади.

Через ситуацію в Бразилії США вже заборонили в’їзд звідти на свою територію. В самій же Америці побоюються другого спалаху коронавірусу. Там зараз довгі вихідні на честь Дня пам’яті загиблих військових. У кількох штатах їх відзначили своєрідно: гучними вечірками без дотримання жодних санітарних вимог. Зокрема, кількасот людей зібралися на популярному пляжі в штаті Флорида. Зрештою там почалася стрілянина, приїхала поліція та всіх розігнала.

Своєю чергою, науковці з Сингапурського університету прогнозують, що пандемія коронавірусу може завершитися в грудні. Кажуть, це показала математична модель, побудована потужним штучним інтелектом.