У Парижі тривають роботи з реставрації всесвітньо відомого собору Нотр-Дам де Парі, який згорів у квітні цього року.

На даний момент робітники проводять підготовчі роботи: розбирають завали після пожежі і встановлюють будівельні риштування.

Відео дня

На підлозі Собору Паризької Богоматері досі валяються уламки кам'яних стін, згорілих дерев'яних перекриттів і повалені статуї. Багато з цих уламків збережуть як історичну спадщину.

Читайте такожУ Нотр-Дамі пройде перша після пожежі літургія

Як повідомляв УНІАН, президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв відновити собор за 5 років, однак, на думку деяких архітекторів, на це можуть піти десятиліття.

Гроші на реставрацію Нотр-Дама збирали всім світом. Внески надходили як від компаній і магнатів (власників L'oreal, Chanel і Dior), так і від парафіян та інших людей з Франції і всього світу. Загалом вдалося зібрати близько мільярда доларів.

Нагадаємо, пожежа в соборі Паризької Богоматері спалахнула увечері 15 квітня. Вранці, 16 квітня, пожежу в Нотр-Дамі ліквідували. В результаті пожежі обвалився шпиль собору.

Структуру будівлі Нотр-Дам-Де Парі рятувальники змогли вберегти від повного знищення. Великі християнські реліквії Терновий Вінець і частину Хреста, з якого зняли Ісуса, також вдалося врятувати від вогню.