СММ ОБСЄ за тиждень зафіксувала понад 8 тис. порушень перемир'я на Донбасі / фото УНІАН

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) за тиждень зафіксували понад 8 тис. порушень режиму припинення вогню на сході України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу у Києві заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг.

Читайте такожУ ОБСЄ заявили про підготовку рішення щодо абсолютного перемир'я на Донбасі - ЗМІ

Відео дня

«Згідно із спостереженнями Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, минулий тиждень став ще одним тижнем, сповненим нестабільності та непередбачуваності. Пори те, що сторони домовилися про припинення вогню, ми зафіксували понад 8 тисяч порушень цього режиму, вчинені тими ж сторонами, які підписали в Мінську домовленості про перемир'я", - сказав Хуг.

"Жоден із порушників не поніс відповідальності, і здається, що панує атмосфера безкарності, а безкарність, в свою чергу, породжує ще більше насильство. Інші положення домовленостей про припинення вогню, положення, які є важливими для забезпечення власне перемир'я, також порушувалися сторонами минулого тижня", - додав він.

За словами Хуга, спостерігачі зафіксували 52 одиниці важкого озброєння, які були розміщені в порушення визначених координат для відведення, і з них 46 одиниць у районах, які не контролюються урядом України. Зокрема, біля окупованого Мяусинська безпілотник СММ зафіксував чотири реактивні системи залпового вогню.

Також місія не відзначила ніякого прогресу у процесі розведення сил і засобів.