Володимир Путін / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ продовжуватиме надавати жителям тимчасово окупованих територій Донбасу «гуманітарну та іншу допомогу», щоб людей «остаточно не з'їли і не порвали».

Про це він сказав, відповідаючи на запитання власного кореспондента УНІАН, скільки Росія витрачає грошей на окупований Донбас, де під російським керівництвом настали злидні, а громадяни України стали рабами Росії.

«Ми дійсно надаємо гуманітарну та іншу допомогу і підтримку людям, які проживають на цій території, лише для того, щоб їх остаточно не розчавили, не з'їли, або не порвали, і будемо це робити й далі», - заявив Путін.

Відео дня

Читайте такожПутін на прес-конференції - журналісту УНІАН: ви хочете влаштувати скандал?

За його словами, страждання людей на тимчасово окупованих територіях Донбасу викликані блокадою з боку України.

«Хто встановив блокаду між Донбасом і рештою України? Росія це зробила? Це зробила українська влада - ввели суцільну економічну блокаду території, яку вони вважають своєю, і вони стріляють по цих громадянах, яких вважають своїми, і там майже щодня мирні люди гинуть», - сказав Путін.

Як повідомляв УНІАН, Путін висловився про можливість обміну полонених українських моряків. Заявив, що лідер організації «Український вибір» Віктор Медведчук у Москві ставив питання про обмін українських моряків, це питання буде обговорюватися після завершення кримінальної справи.

Нагадаємо, у четвер, 20 грудня, в Москві проходить щорічна велика прес-конференція президента РФ Володимира Путіна. В цьому році акредитовано рекордну кількість журналістів — близько 1700.