Ілюстрація REUTERS

Російсько-окупаційні війська вчора обстріляли селище міського типу Південне на лінії розмежування в Донецькій області з метою перекладення провини за ці терористичні дії на українських військових.

Читайте такожОфіцер ЗСУ розкрив втрати окупантів на Донбасі

Про це речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк повідомив під час брифінгу.

Відео дня

За його словами, російсько-окупаційні війська здійснювали підготовку до чергових обстрілів населених пунктів на лінії розмежування з метою перекладення провини за ці терористичні дії на українських військових.

«Вчора, 24 грудня, зафіксовано черговий такий злочин з боку російсько-окупаційних військ: з 16.10 протягом 20 хвилин російські окупанти здійснили обстріл населеного пункту Південне, де відсутні позиції українських військових», - зазначив речник.

Він повідомив, що ворог вів вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї з напрямку шахти Гагаріна на околицях тимчасово окупованої Горлівки.

«Інформація щодо обставин та пошкоджень уточнюється українською стороною Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін», - додав речник.

Як повідомляв УНІАН, минулої доби на Донбасі російсько-окупаційні війська 20 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил, троє українських військових зазнали поранень.