Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в Києві повідомив прес-офіцер АТО Андрій Лисенко.

Зокрема, за його словами, ситуація в зоні АТО характеризується збереженням високої інтенсивності обстрілу бойовиками позицій українських сил, веденням бойових та активних диверсійно-розвідувальних дій уздовж лінії розмежування, на об'єктах інфраструктури та шляхи логістичного забезпечення.

Читайте такожУ штабі АТО повідомили про активізацію бойовиків на Луганському напрямку

Відео дня

«У районі міста Дебальцеве інтенсивність обстрілів за останню добу дещо знизилася. Водночас неспокійною залишається ситуація на Луганському та Маріупольському напрямках», - сказав Лисенко.

Так, за його словами, після численних обстрілів з різної зброї бойовики вдавалися до штурмів опорних пунктів і блокпостів поблизу населеного пункту Рідкодуб Артемівського району Донецької області біля селища Міус Попаснянського району Луганської області.

«Бойовики 5 разів обстрілювали наші позиції з установок «Град», танків, мінометів...», - зазначив Лисенко.

За його словами, українським військовим вдалося зберегти цілісність оборони. «Всі атаки були відбиті», - наголосив він.

Продовжуючи говорити про ситуацію навколо Дебальцевого, Лисенко нагадав, що була досягнута попередня домовленість про організацію «коридору» для евакуації мирних жителів з міста Дебальцеве.

"Проте вночі бойовики тричі обстріляли місто з мінометів і реактивних систем залпового вогню "Град". Таким чином, можливі нові збройні провокації з боку бойовиків", - сказав він.