У 2018 році Росія зосередила навколо України угруповання військ, зазначив Полторак / УНІАН

Міністр оборони України Степан Полторак вкотре заявив, що Росія не відмовилась від спроб захопити Україну.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йшлося у виступі міністра на засіданні Комітету реформ Міністерства оборони та Збройних сил України.

«Я думаю, що у жодної людини у цьому залі та й в Україні в цілому немає жодних сумнівів, що Російська Федерація точно не відмовилась від спроби захопити Україну. Вона не відмовилась від бажання провести відкриту агресію і захопити нашу територію», - сказав Полторак.

Відео дня

Читайте такожБійці ООС знищили плавучий бронетранспортер терористів на Донбасі (фото)

Він також додав, що у 2018 році Росія зосереджувала навколо України угруповання військ, які здатні почати агресію, побудувала ешелоновану систему, що давала можливість почати агресію, й зосередила максимальну кількість озброєння та техніки поблизу державного кордону України.

Також, за словами міністра, минулого року Росія «значно підвищила градус агресивної поведінки в Азовському морі, застосувала агресію проти наших Військово-морських сил у Керченській протоці».

Водночас Полторак додав, що воєнний стан, запроваджений після захоплення Росією українських моряків та суден, дозволив Збройним силам суттєво підвищити рівень готовності до захисту України.