У ЗСУ спростували інформацію, про російський бомбардувальник, який помітили над Донбасом / фото фото topwar.ru

Офіцер прес-центру командування Повітряними силами Збройних сил України Дмитро Струтинський заявив, що прольотів військової авіації РФ в зоні проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі не було зафіксовано.

Про це він повідомив УНІАН, коментуючи інформацію про нібито проліт військового літака в зоні ООС.

Читайте такожРосія проводить стрільби поблизу Керченської протоки - ЗМІ

Відео дня

«В мережі Інтернет, деякими інформаційними інтернет-виданнями розповсюджується інформація, що нібито 15 лютого в повітряному просторі України в районі проведення ООС спостерігався проліт літака повітряно-космічних сил РФ типу ТУ-95. Перевіривши вищевказану інформацію, повідомляємо, що вона не відповідає дійсності», - зазначається в повідомленні командування Повітряних сил у Facebook.

У Повітряних силах наголошують, що чергові сили протиповітряної оборони Повітряних сил Збройних сил України щоденно несуть бойове чергування та стоять на варті повітряного простору України й готові швидко та вчасно реагувати на будь-яку агресію з повітря.

Струтинський в коментарі УНІАН зазначив, що 15 лютого в районі проведення операції Об’єднаних сил була «дуже хороша погода», а військових літаків РФ над Донбасом не було помічено. «Поблизу кордону з Україною, в тому числі, над територією РФ, знаходяться повітряні траси, ними пролітають рейсові літаки. При хорошій видимості літаки, які летять на висоті до 10 тисяч метрів, можна спостерігати з того населеного пункту, про який йшла мова в звіті ОБСЄ. Який саме літак? Це важко сказати, за нашими даними, літаків повітряно-космічних сил РФ над територією ООС не було», - заявив він.

Нагадаємо, у звіті СММ ОБСЄ зазначалося, що над окупованими територіями Донбасу помітили бомбардувальник. Спостерігачі припустили, що це був це літак з чотирма турбогвинтовими двигунами та стрілоподібним крилом (ймовірно Ту-95 чи Ту-142).