Місія ОБСЄ зафіксувала літак над окупованим Донбасом / фото УНІАН

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляють, що зафіксували проліт літака неподалік окупованого Старобешевого.

Про це йдеться у звіті місії, опублікованому 18 лютого.

Читайте також"Сказав, що заблукав": українські бійці розповіли деталі полону бойовика "ДНР" (відео)

Відео дня

"15 лютого о 10.00, перебуваючи на південно-західній околиці населеного пункту Старобешеве (непідконтрольний владі, 32 км на південний схід від Донецька), команда СММ зафіксувала літаючий об'єкт на південний схід від своєї позиції, що пролітав із південного заходу на північний схід", - йдеться у звіті.

"За допомогою оптичних засобів спостереження спостерігачі визначили, що це був літак із чотирма турбогвинтовими двигунами та стрілоподібним крилом (ймовірно "Туполєв Ту-95" чи "Туполєв Ту-142")", - сказано у звіті.

"У період з 10.50 до 11.10, перебуваючи в районі на північний захід від населеного пункту Любівка (колишнє Ленінське; непідконтрольний владі, 43 км на південний схід від Донецька), команда СММ бачила літак (ймовірно, "Туполєв Ту-95" чи "Туполєв Ту-142") на схід від своєї позиції, що пролітав з півночі на південь та у зворотньому напрямку", - заявили спостерігачі.